Rolul psihologului este acela de a furniza sprijin mintal persoanelor aflate în situații de criză și de a diagnostica problemele și conflictele psihologice. Este necesar un diagnostic psihologic mai atent la persoanele care suferă de:
O vizită poate include diagnosticarea personalității pentru a afla tipare fixe de reacție la evenimente externe și experiențele interne - tipare care împiedică adaptarea și gestionarea dificultăților vieții, precum și rezolvarea situațiilor interpersonale conflictuale. Se diagnostichează și stilurile de gestionare a stresului, mecanismele de apărare psihologică, imaginea de sine și autoevaluarea ca resursă semnificativă, care este utilă pentru a face față situațiilor dificile, Este important să se afle relațiile emoționale din familia de origine și experiențele traumatice din copilărie și de la vârsta adultă.
Rețineți!
Rezultatul poate fi util pentru conceperea unu plan de psihoterapie
Nu este necesar să vă pregătiți în vreun mod pentru vizita la cabinetul unui psiholog sau psihiatru. Dacă aveți unele temeri care vă deranjează, faceți o programare. Dacă vă este teamă că ați putea uita unele aspecte importante, notați-le pentru a reține tot ce vă deranjează în timpul unei consultații la un specialist.
O astfel de vizită poate fi mai ușoară dacă pacientul este însoțit de o persoană apropiată - medicul permite prezența unei astfel de persoane.
Un medic psihiatru nu aplică metode de diagnostic complicate, iar uneori nu poartă un halat alb. Cea mai importantă este o conversație sinceră, care permite explicarea cauzelor anxietății pentru persoana consultată. Medicul va pune întrebări pentru a obține informațiile necesare pentru diagnostic.Întrebările despre ideile delirante și halucinații (simptomele de schizofrenie) pot suna ciudat pentru persoanele cu alte tulburări, însă sunt necesare răspunsurile pentru procesul de diagnostic. Psihiatrul poate evalua de asemenea parametri ca tensiunea arterială, poate recomanda examene / teste suplimentare care vor contribui la stabilirea diagnosticului sau monitorizarea procesului terapeutic.
Îngrijirea evoluției stării de sănătate a unei persoane, întărirea capacității fizice și mintale reprezintă o metodă la dispoziția oricui de a preveni bolile.
Medicamentele stau la baza farmacoterapiei pentru schizofrenie. Cu toate acestea, există și alte forme de terapie, în special atunci când pacientul, neconștientizând boala, renunță la medicație, neinformând nici medicul, nici familia.
În ultima jumătate de secol obiectivele terapiei au evoluat considerabil. Acum cincizeci de ani obiectivul principal era acela de a seda pacienții, acum 30 de ani - de a reduce ideile delirante și halucinațiile.