Nu este necesar ca prima vizită să fie la cabinetul unui psiholog sau psihiatru. Se pot obține recomandări medicale de la un medic de familie sau medic generalist, în special în cazul simptomelor nespecifice, cum ar fi: senzația de tensiune, nervozitatea, iritabilitatea, durerile de cap, musculare și abdominale, slăbiciunea, pierderea energiei, scăderea poftei de mâncare, problemele de somn, tremorul muscular, palpitațiile, starea generală de rău, problemele legate de concentrare și memorie, anxietatea, teama, dispoziția scăzută.
Medicul de familie vă poate consulta fără trimitere.
Rețineți!
Dacă orice simptome vă deranjează în mod special, nu așteptați. Faceți o programare la un medic psihiatru. Psihiatrul este medicul care trebuie contactat primul. Nu este necesară o trimitere pentru prima programare.
Îngrijirea evoluției stării de sănătate a unei persoane, întărirea capacității fizice și mintale reprezintă o metodă la dispoziția oricui de a preveni bolile.
Medicamentele stau la baza farmacoterapiei pentru schizofrenie. Cu toate acestea, există și alte forme de terapie, în special atunci când pacientul, neconștientizând boala, renunță la medicație, neinformând nici medicul, nici familia.
În ultima jumătate de secol obiectivele terapiei au evoluat considerabil. Acum cincizeci de ani obiectivul principal era acela de a seda pacienții, acum 30 de ani - de a reduce ideile delirante și halucinațiile.